CLASSICAL RESIDENCE

About This Project

This impressive country residence in Berkshire occupies a large plot in the Green Belt.

A design constraint of any new replacement property is determined by the size of the previous house and outbuildings. We assessed these in detail, along with local planning policies when establishing a target size for the new design. The Ascot Design team also ensured that the design would take advantage of stunning views over open countryside, whilst considering maximum privacy for the owners.

Externally the house is designed with classical proportions and a natural stone façade. Internally the property features a magnificent 3,000 sq. ft. master bedroom suite with ‘his and hers’ bathrooms and dressing rooms.

Catering for all lifestyles, the property is furnished with a double height ballroom, an extensive leisure complex, wine cellar and underground car parking facility.