CLASSICIAL RESIDENCE

About This Project

This magnificent residence includes 25,000 sq. ft. of living space and is situated on one of the best plots of land, on a very prestigious private estate. It was designed to replace an existing property and to maximise the potential of this exceptional plot.

To create the stunning elevations and elegant proportions, Ascot Design closely followed classical principles and incorporated ornate detailing on every fa├žade and throughout the building.

Inside, the property was created for modern living and cleverly designed to minimise disruption from staff servicing the home. It features floor to ceiling heights in excess of 4.5 metres, a leisure complex, underground parking facilities and extensive accommodation for the numerous staff.

Planning constraints informed the design and the result is a square floor plan. The central areas on every floor benefit from natural light served by an impressive central atrium.